Aan alles komt een eind
3 februari 2026 - Phuket, Thailand
De fietsvakantie zit er bijna op. We hebben een paar dagen gebivakkeerd in het Hotspring Beach Resort. Een oord voor bejaarden om de spieren op te warmen in een hotspring van 40 graden. Wij hebben het niet zo op Russen met hun onbehoorlijke manieren, dus we zijn niet in het restaurant gaan eten maar hebben een beetje decadent gebruik gemaakt van de roomservice en eten op het balkon van de kamer. Onze laatste rit is naar Phuket. Dat is wel even wat anders. Vliegtuigen komen in 'file' aangevlogen. Mega veel toeristen en dan zitten we nog niet eens in het echt toeristische deel. We komen langs de luchthaven en laten daar bij de cargo-afdeling onze fietsen inpakken. We maken de fietsen verpakkingsklaar en de cargo-afdeling doet de rest. We worden netjes naar het hotel gebracht.
's-Avonds eten we gezellig op het strand en zeggen: 'het was weer een fantastische reis'. Thailand is een mooi en relaxed land met een hele gastvrije bevolking. Dienstverlening zit in hun genen. Thailand is een bij uitstek geschikt fietsland. Goede wegen en een bevolking die rekening houdt met fietsers. Fietsen in Amsterdam is gevaarlijker dan in Thailand. Aan alles komt een eind, ook aan deze fietsvakantie. Morgen keren we huiswaarts met een mooie ervaring rijker.

Een goede reis toegewenst!
Goede reis terug!
Heel veel plezier met alle voorbereidingen. Groet, Jan