Bejaardenritje
23 januari 2026 - Lamai Beach, Thailand
Vandaag een bejaardenritje van slechts 46 kilometer. Het is een plattelandsroute maar dat ‘plat’ moet je niet te letterlijk nemen want vlak is het vrijwel nergens. Maar het is prima te doen en er is niets mis mee om je een keer op een klimmetje stuk te bijten want dan weet je dat er nog altijd aan de conditie gewerkt moet worden. Voordat we gaan, eerst nog een ontbijtje. Hier in het resort geen buffet maar je kunt kiezen uit een Healthy, European, American of Thais ontbijt. Nog even de was ophalen en we gaan weer op weg. Het is inderdaad platteland. Wanneer we even stoppen om wat te drinken, stopt er steevast een Thai op een scooter met de vraag waar wij naar toe gaan en de vraag waar we zijn begonnen. Wanneer we zeggen dat wij van Bangkok naar Phuket fietsen, zegt de gezichtsuitdrukking genoeg: ‘die zijn niet goed snik’. Via een steile brug gaan we over de brede Lamae rivier en daar liggen weer vele kleurrijke schepen. We komen langs een leuk tentje en ze hebben koffie. We laten gelijk een ananas afpellen en in stukjes snijden. Een yoghurtje ter afsluiting en we kunnen weer verder naar ons overnachtingsadres. Het wordt omschreven als een van de betere resorts met een uitstekend restaurant. Wij vinden het vergane glorie.
Annie:23 januari 2026De tafel staat prima gedekt ,eet smakelijk