Soms loopt het net even anders

6 januari 2026 - Schiphol, Nederland

We dachten het goed gepland te hebben. Een dag van tevoren de fietsen en bagage naar Schiphol brengen en op de dag van vertrek met alleen handbagage  per trein naar Schiphol. We roepen al jaren dat er in Nederland geen echte winters meer zijn en dat we ons een flink pak sneeuw nauwelijks kunnen herinneren. Nu dus wel. Richting Schiphol was er geen doorkomen aan, dus  weer rechtsomkeert naar huis. Wat nu? In Nijkerk woont een Afghaanse taxichauffeur en die heeft een busje en wilde ons met enige tegenzin naar Schiphol brengen. Dat ging heel voortvarend. Rijkswaterstaat had gezorgd voor schone wegen en we waren ruim op tijd op de luchthaven. De fietsdozen geregeld en op ons gemakje de fietsen gereedgemaakt voor vervoer. Het blijft spannend. Vertrekt het vliegtuig op tijd want de één na de andere vlucht wordt gecanceld. We hebben mazzel en vertrekken drie kwartier later.  Dat wordt op de luchthaven van Doha wel een sprintje trekken want we hebben nu nog maar 1 uur overstaptijd en we moeten helemaal aan de andere kant van de luchthaven zijn. Maar het is gelukt en 25 minuten voor vertrek hadden we de gate gevonden. Het is even omschakelen. We vertrokken uit Nederland bij - 6 graden en in Bangkok is het plus 33 graden. De taxichauffeur staat al klaar en een paar uur later zijn wij in Damnoen, het vertrekpunt van de fietstocht. De fietsen komen heel uit de dozen maar we nemen eerst een Chang biertje.

1. Elleke:
    12 januari 2026
    wauw wat een verschil in temperatuur!!