Chillen
19 januari 2015 - Ella, Sri Lanka
Dalen van 2000 meter naar 1000 meter. Daar hebben we zin in. Op weg naar Ella. De omgeving is magnifiek. We kijken onze ogen uit en stoppen regelmatig om van de vergezichten te genieten. Ook hier weer veel theeplantages. We snappen zo langzamerhamd dat thee het belangrijkste exportprodukt is. Het venijn zit in de staart. De laatste kilometers naar Ella is het weer fors klimmen over een hobbelige weg. Eenmaal in Ella komt de relaxte sfeer direct op ons af. Het is een ontmoetingsplek van vele hippies die voor de café's liggen te chiilen. De ondernemers hebben hier niet veel aan want hun bestedingspatroon is nogal laag. De vele toeristen maken dit goed. Zij komen om van de prachtige uitzichten te genieten. De tuin van ons hotel is zo'n plek met een prachtig uitzicht op de bergen. Busladingen en taxi's met toeristen worden gedropt om een foto te schieten. Wij gruwelen daarvan. Je zult de hele dag maar opgescheept zitten met een gids waarbij de één nog leuker wil zijn dan de ander. Nee, wat is fietsen dan toch mooi. Gaan en staan wanneer je wilt, alles in eigen hand, optimale vrijheid. De sfeer in Ella en het heerlijke klimaat op 1000 meter hoogte bevalt ons. We besluiten om twee dagen te blijven. De bergen hebben een aanslag gedaan op onze beenspieren. We laten ons masseren. De massageolie schijnt gemengd te zijn met geneeskrachtige kruiden. Het lijkt meer op afgewerkte motorolie maar de massage is prima. Druipend van het vet lopen we de massagesalon uit. 's-Avonds eten in restaurant Chill. Een super relaxte tent en we hebben veel lol met de bediening.
Gijs van Dijk:22 januari 2015Wat een prachtige verhalen en foto's. Jan, dit lijkt me een mooi onderwerp voor een "trenddiscussie!". Kan zeer relativerend werken heb ik van jullie begrepen, misschien ook goed voor ons, in onze rol van "intern toezichthouder". Lijkt het erop dat jullie het eindpunt naderen? Op de kaart is goed te volgen welke route jullie volgen. Hartelijke groeten van ons. Groet ook de anderen
Henk Bokkers:22 januari 2015Prachtige verhalen en foto's.Ziet er geweldig uit.Wat gaat het snel als ik de kaart zie.Maar ook hierna nog meer chillen en relaxen.Blijf genieten!!!